Baltas (ne)tinginys

Balto, "varškinio" tinginio variacijas esu išbandžiusi kelias, tai natūralu, kad išaušo laikas bandyt daryt pagal save. Tik, aišku, gavosi toks pyragas, kurio tinginiu nelabai pavadinsi, nes sausainukus (tiksliau - trupinius) kepiau pati, bet čia ir yra vienas geriausių aspektų!

Receptas iš improvizacijos!

Ingredientai:

  • 180 g. sausainių arba namų gamybos trupiniai (rekomenduoju pastaruosius, receptas čia)
  • 500 g. varškės
  • 200 g. kambario temperatūros sviesto
  • 200 g. balto šokolado
  • 50 g. cukraus sirupo (tiks bet koks saldus sirupas arba medus)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (jei neturit, geriau tada nieko, nei vanilinis cukrus)
  • pakelis liofilizuotų uogų (aš naudojau avietes, jų buvo 25 g.)

Šaldymo laikas:

  • bent 6 val., geriausia – per naktį

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Mikseris

Gaminimo laikas:

20 min.

Pasiruošiau trupinius – kaip tai daryti, galite rasti čia. Svarbu! Trupinius kepkite iš anksčiau, kad jie spėtų pravėsti.

Jei nusprendėte gaminti su pirktiniais sausainiais, tuomet pirmas žingsnis – juos sulaužyti smulkiais gabaliukais.

Varškę išmaišiau su sviestu, kol masė susijungė, supyliau garų vonelėje išlyditą šokoladą bei vanilės ekstraktą. Visą tai dariau su kombainu, bet nuo šio žingsnio maišymas vyskta jau tik rankelėmis (nu su šaukštu arba mentele, žinoma :D) Tada atsargiai įmaišiau trupinius, po jų – liofilizuotas uogas (kelias palikau papuošimui – tarp pirštų suspaustos jos labai gražiai trupa, tai gaunasi spalvingi ir skanūs pabarstukai). 

Formą išklojau maistine plėvele, sudėjau visą masę, užlanksčiau plėvelę ir ant viršaus, kad šaldytuve neprisigertų kvapų. Visą paruoštą darinį – į šaldytuvą, geriausia – per naktį.

Puošiau liofilizuotomis uogomis – šitas (ne)tinginys skaniausias šaltas, tai kambario temperatūroje per ilgai laikyti nereikėtų 🙂

Patiko? Pasidalink su kitais! :)