vafliai

Vafliai

Šitus vaflius gražiai paserviruotus valgau retai, nes dažniausiai neiškenčiu ir kapoju ištrauktus tiesiai iš kepyklės, kol kepa likusieji. Nu nieko nepadarysi, kiekvienas turim savo trūkumų. Jei esat pakantesni - rekomenduoju su plakta grietinėle ir šviežiom uogom. Arba karamelės padažu. Arba šokolado dar irgi labai tiktų. Jei mėgstat sūresnę versiją - tuomet idealiai su daržovėm ir lašiša (tik cukraus dėt į tešlą perpus mažiau).

Receptas iš interneto platybių, šiek tiek koreguotas.

Ingredientai:

  • 300 g. miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 100 g. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. vanilės pastos
  • 70 g. sviesto (išlydyto)
  • 2 kiaušiniai
  • 480 ml pieno
  • aliejaus (kepyklei patepti – aš naudojau kokosų)

Kepimo laikas:

  • Viena porcija – apie 8 min
  • Viso kepimo laikas – apie 40 min

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Vaflių kepyklė
  • Mikseris (nebent turit ūpo ir jėgų plakti baltymus ranka, tada nereikia)

Pasiruošimas iki kepimo:

  • 10 – 15 min;

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti atskirai iki tvirto baltumo.

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, sudėti vanilės pastą. Įdėti ketvirtadalį miltų, išmaišyti, tada ketvirtadalį pieno, vėl išmaišyt, po to vėl miltus ir t.t. – kol sudėsit visus miltus ir visą pieną. Maišant supilti lydytą (pravėsusį) sviestą. Pabaigoje atsargiai (ranka, ne plaktuvu) įmaišyti išplaktus baltymus – atsargiai, bet kokybiškai, kad nebeliktų baltymų “gumbulų”.

Kepyklę patepti aliejumi ir kepti kaip nurodyta gamintojo – manojoje vafliai kepa apie 8 min.

Vafliai turėtų gautis traškūs išorėje ir šlapi bei minkšti viduje.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)