Burnoje tirpstantys varškės blyneliai

Kaip ir dažnai nutinka - šitas receptas gimė, nes reikėjo pabaigti tam tikrus produktus, liūdinčius šaldytuve. Gerai, kad turiu įprotį užsirašinėti, ką ir kiek dedu - šeima kitokių blynų valgyt nebenori, aš, tiesą sakant, taip pat. Varškės blyneliai maloniems pusryčiams!

Receptas atsirado, kai prisireikė suvalgyt varškę, esančią šaldytuve.

Ingredientai:

  • 500 g. trintos varškės (aš naudoju iškart sutrintą, parduotuvėse ji dažnai vadinasi “varškė pyragams” – jei turit paprastą, labai rekomenduoju ją sutrinti iki vientisos masės)
  • 200 g. graikiško jogurto
  •  2 kiaušiniai
  • 100 g. cukraus
  • 1 a.š. vanilės pastos
  • 180 g. miltų
  • Aliejaus ir/arba sviesto kepimui

Kepimas:

  • po 4-5 min. iš abiejų pusių keptuvėje ant vidutinės kaitros. Iš nurodyto kiekio ingredientų iškepa apie  3-4 keptuvės blynelių.

Įranga:

  • Keptuvė
  • Dubuo maišymui
  • Maišymo šluotelė

Pasiruošimas iki kepimo:

  • Apie 10 min (jei nereikia trinti varškės)

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi, tuomet įmaišyti varškės masę ir vanilės pastą. Daug plakti nereikia – tol, kol viskas gražiai susijungs. Įmaišyti jogurtą, paskui – miltus. Vėl – maišyti tol, kol viskas gražiai susijungs. 

Kepti vidutinės kaitros keptuvėje ant aliejaus ir/arba sviesto – aš pirmiausiai į keptuvę įpilu šlakelį aliejaus, tuomet įdedu šaukštelį sviesto – taip sviestas nedega. Žinoma, tobuliausia kepti ant specialiai tam paruošto, ghee sviesto. Blyneliai kepa apie po 4-5 min iš abiejų pusių, tačiau čia labai individualu nuo keptuvės ir kaitlenės – pagal tai kepimo laikas gali skirtis.

Blynelius valgyti su šviežiomis uogomis ir kondensuotu pienu labai skanu – bet lygiai taip pat skanu su uogienėmis, jogurtu, ar kuo tik norisi – čia blynai, čia valio improvizacijoms.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)