Ingredientai:
Biskvitui:
- 300 g. miltų
- 1/2 a.š. druskos
- 20 g. kakavos
- 200 g. cukraus
- 350 ml rapsų aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. raudonų dažų (miltelių)*
- 1 a.š. vanilės pastos
- 240 ml pasukų
- 1.5 a.š. sodos
- 2 a.š. acto
Kremui:
- 400 kreminio sūrio (philadelphia)
- 300 ml riebios grietinėlės
- 100 g. cukraus pudros
- 0.5 citrinos sulčių (apie 2.5 v.š.)
- 1 a.š. vanilės pastos
Biskvito kepimo laikas:
- 180 C “viršus – apačia”; 35 min
Įranga:
- maišymo dubuo ir plakiklis;
- 2 biskvito kepimo formos 20 cm;
- Mentelė sutepto torto šonams išlyginti.
Viso užtrunka:
- Pasiruošimas iki kepimo – 15 min;
- Kepimas – 35 min;
- Biskvito vėsinimas – 2 val;
- Kremo paruošimas – 5min;
- Sutepimas – 15 min;
- Palaikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų – bent 2 val.
Biskvitas:
Miltus sumaišyti su druska. Aliejų ir cukrų išmaišyti, kol viskas gerai susijungs, po vieną kulti kiaušinius vis maišant. Pakaitomis pilti pasukas ir dėti miltus. Viskam susijungus, dėti dažus. Su dažais rekomenduoju elgtis atsargiai, nes jų pridėjus per daug spalva bus per tamsi – aš dedu po truputį ir stebiu tešlos spalvą – turėkit omeny, kad iškepęs biskvitas dar patamsės. Mano maišoma tešla būna tokios spalvos ->
Kepimo formas patepti sviestu ir išdėti kepimo popieriumi – kad lengviau išimtumėte iškepusį biskvitą. Tešlą supilti į dvi 20 cm skersmens kepimo formas** ir kepti 180 C orkaitėje, programa “virštus – apačia”, 35 min. Iškepus, leiskite biskvitui pravėsti formoje apie 15 min., tuomet ištraukite ir leiskite atvėsti galutinai.
**Jei neturite dviejų identiško dydžio formų, kepkite vienoje formoje, tik tuomet kepimo laikas bus ilgesnis – ar biskvitas iškepė reikėtų tikrinti įsmeigiant pagaliuką į centrą.
Kremas:
Visus kremo ingridientus supilkite į dubenį ir plakite iki kol masė susijungs ir pasidarys labai tirštos grietinės konsistencijos ->
Torto surinkimas:
Atvėsusius biskvitus perpjaukite perpus, taip gausite viso 4 lakštus. Biskvitai turi būti tikrai atvėsę, antraip gali skilti bepjaunant ir renkant tortą. “Viršūnėles”, kurios būna kiek iškilusios, rekomenduoju nupjauti – taip gausite tiek lygų paviršių, tiek biskvito likučių tortui papuošti. Nupjautas viršūnėles palikite (geriausia per naktį) padžiūti – gausite puikiai trupantį biskvitą, iš kurio gausis nuostabūs raudoni trupinukai.
Jei tortą kepėte formoje nuimamais kraštais, galite joje ir rinkti. Jei ne – forma nebūtina, aš tortą renku ne formoje.
Ant kiekvieno biskvito užtepkite apie 1.5 – 2 cm sluoksnio kremo, išlyginkite mentele tuomet ant viršaus dėkite kitą biskvitą, ir vėl tepkite tokį patį sluoksnį kremo. Paskutinio biskvito viršų patepkite plonu sluoksniu kremo – taip stingdamas tortas mažiau džius.
Torto dekoracija – fantazijos reikalas. Aš Red Velvet dažniausiai palieku “nuogą” – t.y. torto šonos aptepu kremo iš sluoksnių pertekliumi ir išlyginu mentele besukdama tortą. Viršų puošiu išspausdama kremo likučius bei apibarstau aukščiau aprašytais trupinukais.
Jei norite, visą tortą galite apdengti kremu, tik tam reikės pasigaminti daugiau kremo ir kiek kitokiu santykiu – proporciškai dėti trečdaliu mažiau grietinėlės. Taip pat reikėtų žinoti, kad tokiu atveju dengti kremu reikėtų jau sustingusį, vėsų tortą.