Trupiniai

Trupiniai gali būti naudojami įv. desertų taurelėse pagrindui, vietoje sausainių tinginiams bei nekeptiems tortams.

Per daug daug praktikos atsiradęs derinys!

Ingredientai:

  • 90 g. rudo cukraus
  • 90 g. miltų
  • 90 g. migdolų miltų
  • 90 g. šalto sviesto
  • 1 nutarkuoto apelsino žievė (nėra būtina, bet skonį paįdomina! Galima keisti citrinos žievele)

Kepimo laikas:

  • 155 C orkaitė “su vėju”, apie 15 min – kol spalva taps auksinė

Įranga:

  • Virtuvinis maišytuvas, bet puikiai pavyksta ir pirštais
  • Dubuo maišymui

Pasiruošimas iki kepimo:

  • 10 min.

 Sausus ingredientus ir apelsino žievę sumaišiau, į juos sudėjau nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą ir maišiau, kol masė pavirto į šlapius trupinukus – aš maišiau kombainu, bet lygiai taip pat viską galima padaryti maišant ir “trinant” pirštais.

Trupinius į skardą, kad kuo mažiau liestųsi, ir į 155 C orkaitę (su vėjelio funkcija), apie 15 min. – kol spalva taps auksinė.

Šitie trupiniai labai universalūs – naudoju juos kaip pagrindą cheescake’ui bei kitiems desertams. Skanūs jie ir vieni patys, bet taip valgau kai niekas nemato.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.