Granola

Granola toks absoliutus improvizacijų šou - galima dėti daug ko ir įvairiai, bet noriu pasidalinti savo atrastu variantu - nebeeksperimentuoju. Sveikai saldi, kokosinė, o pieną nuspalvina karameliniu poskoniu.

Ingredientai:

  • 400 g. avižinių dribsnių
  • 50 g. migdolų drožlių
  • 50 g. kokosų drožlių
  • 50 g. moliūgų sėklų
  • 50 g. linų sėmenų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 70 g. agavų sirupo
  • 50 g. kokosų aliejaus

Kepimas:

  • 160 C orkaitė, su vėju, 30 min, kas 8 min pamaišant

Įranga:

  • Dubuo maišymui

Pasiruošimas iki kepimo:

  • 10 min.

Gaminimo eiga tai ‘labai’ sudėtinga – kokosų aliejų pakaitinu, kol išsilydo. Tada dideliam inde viską sumaišau – labai gerai išmaišau, kol visi ingredientai sušlampa – ir paskleidžiu ant skardos, išklotos kepimo popierium.

160 C su vėju, 30 min, kas 8 min pamaišant.

Jei yra nuotaika, į iškeptą ir pravėsusią granolą įmaišau trupintų liofilizuotų uogų – prideda malonaus rūgštumo.

Ji tokia traški  gaunasi, kad valgau kaip dribsnius su pienu – pienas toks karameliškai saldus pasidaro.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)