Keksas su obuoliais

Ingredientai:

  • 150 g sviesto*
  • 150 g natūralaus jogurto (galima keisti grietine)*
  • 3 kiaušiniai*
  • 300 g miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstraktas
  • 1/2 a.š. druskos
  • 190 g cukraus
  • 1,5 a.š. Kepimo miltelių
  • Obuoliai

*kambario temperatūros

Kepimas:

180 C orkaitė, viršus – apačia, 1 val

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Kekso kepimo forma

Pasiruošimas iki kepimo:

  • Apie 15 – 20 min

Receptas, gimęs improvizuojant

Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi iki baltumo, tuomet sudėjau kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Kad kiaušiniai įsimaišytų kuo geriau, turiu tokį trick – sukulu juos į piltuvėlį, lengvai paplaku, kad susijungtų trynys ir baltymas, ir tada besukdama sviestą po truputį supilu – susijungia to bu lai. Jei tyngit terliotis, tada muškit tiesiog po vieną kiaušinį ir leiskit masei susijungt, iki kol įmušit kitą. Perplakti nereikia – susijungė ir baigta. 

Miltus sumaišau su druska ir kepimo milteliais. Tada į sviesto ir kiaušinių masę maišydama įdedu turputį miltų, tada jogurto, tada vėl miltų, jogurto ir finale likusius miltus.

Šį kartą į formą sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius, bet šitą žingsni galima praleist. Arba dėti dar daugiau obuolių 🙂 Ant obuolių sudėjau visą kekso masę ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje 1 val.

Obuolius galima dėti ir ant viršaus, arba kepti ne keksą, o keksiukus – jiems pakaks 30 min. 

O čia kekso variantas su įmaišytomis šilauogėmis – kol kas turbūt tobuliausia versija!