Ingredientai:
- 150 g sviesto*
- 150 g natūralaus jogurto (galima keisti grietine)*
- 3 kiaušiniai*
- 300 g miltų
- 1 a.š. vanilės ekstraktas
- 1/2 a.š. druskos
- 190 g cukraus
- 1,5 a.š. Kepimo miltelių
- Obuoliai
*kambario temperatūros
Kepimas:
180 C orkaitė, viršus – apačia, 1 val
Įranga:
- Dubuo maišymui
- Kekso kepimo forma
Pasiruošimas iki kepimo:
- Apie 15 – 20 min
Receptas, gimęs improvizuojant
Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi iki baltumo, tuomet sudėjau kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Kad kiaušiniai įsimaišytų kuo geriau, turiu tokį trick – sukulu juos į piltuvėlį, lengvai paplaku, kad susijungtų trynys ir baltymas, ir tada besukdama sviestą po truputį supilu – susijungia to bu lai. Jei tyngit terliotis, tada muškit tiesiog po vieną kiaušinį ir leiskit masei susijungt, iki kol įmušit kitą. Perplakti nereikia – susijungė ir baigta.
Miltus sumaišau su druska ir kepimo milteliais. Tada į sviesto ir kiaušinių masę maišydama įdedu turputį miltų, tada jogurto, tada vėl miltų, jogurto ir finale likusius miltus.
Šį kartą į formą sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius, bet šitą žingsni galima praleist. Arba dėti dar daugiau obuolių 🙂 Ant obuolių sudėjau visą kekso masę ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje 1 val.
Obuolius galima dėti ir ant viršaus, arba kepti ne keksą, o keksiukus – jiems pakaks 30 min.
O čia kekso variantas su įmaišytomis šilauogėmis – kol kas turbūt tobuliausia versija!