Keksas su obuoliais

Po keleto nepavykusių bandymų atradau savo TOP kekso receptą. Šį kartą į formos dugną pridėjau obuolių riekelėmis ir serviravau apverstą, bet tai nėra būtina. Obuolius galima dėti ir ant viršaus, tada serviruoti taip, kaip iškepa. Arba galima dėti kriaušes. Arba slyvas. Šiaip ir persikai visai gerai turėtų susikept. Arba galima kepti paprastai, be nieko – keksas tuo ir žavus, kad skanus ir vienas pats.

Ingredientai:

  • 150 g sviesto*
  • 150 g natūralaus jogurto (galima keisti grietine)*
  • 3 kiaušiniai*
  • 300 g miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstraktas
  • 1/2 a.š. druskos
  • 190 g cukraus
  • 1,5 a.š. Kepimo miltelių
  • Obuoliai

*kambario temperatūros

Kepimas:

180 C orkaitė, viršus – apačia, 1 val

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Kekso kepimo forma

Pasiruošimas iki kepimo:

  • Apie 15 – 20 min

Receptas, gimęs improvizuojant

Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi iki baltumo, tuomet sudėjau kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Kad kiaušiniai įsimaišytų kuo geriau, turiu tokį trick – sukulu juos į piltuvėlį, lengvai paplaku, kad susijungtų trynys ir baltymas, ir tada besukdama sviestą po truputį supilu – susijungia to bu lai. Jei tyngit terliotis, tada muškit tiesiog po vieną kiaušinį ir leiskit masei susijungt, iki kol įmušit kitą. Perplakti nereikia – susijungė ir baigta. 

Miltus sumaišau su druska ir kepimo milteliais. Tada į sviesto ir kiaušinių masę maišydama įdedu turputį miltų, tada jogurto, tada vėl miltų, jogurto ir finale likusius miltus.

Šį kartą į formą sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius, bet šitą žingsni galima praleist. Arba dėti dar daugiau obuolių 🙂 Ant obuolių sudėjau visą kekso masę ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje 1 val.

Obuolius galima dėti ir ant viršaus, arba kepti ne keksą, o keksiukus – jiems pakaks 30 min. 

O čia kekso variantas su įmaišytomis šilauogėmis – kol kas turbūt tobuliausia versija!

Patiko? Pasidalink su kitais! :)