Prancūziškas šokoladinis pyragas

Čia vienas tų receptų, kuriuos turiu užsirašiusi savo gan senoje užrašų knygutėje - iš kur jis pas mane atsirado, aš neįsiviazduoju. Bet čia yra vienas tų "paprastas - bet ne prastas" variantų. Super greitas, šokolado megėjus pavergiantis, absoliučiai nesudėtingas.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g. juodo šokolado
  • 200 g. sviesto
  • 150 g. cukraus*
  • 80 g. miltų**
  • 1 v. š. romo

Kepimas:

  • 150 C orkaitė, viršus – apačia,  30 min.

Įranga:

  • Vidutinio dydžio kepimo forma (aš naudojau 20×24 cm)

Paruošimo laikas iki kepimo:

  • apie 10 – 15 min.

Receptas iš senos užrašų knygutės

Kiaušinius sumaišyti su cukrum – tiesiog sumaišyti, iki purumo plakti nereikia – pyragas neturi kilti. Sviestą ir šokoladą ištripinti – galima tai daryti garų vonelėje, bet puikiai pavyksta ir puode, tik sviestą reikia dėti į apačią ir nuolatos maišyti ant nedidelės kaitros. Į kiaušinius maišant sudėti tirpintą šokoladą – teoriškai reikėtų palaukti, kol pravės, bet aš nelaukiu, pilu karštą, bet po nedaug ir nuolatos maišau, taip nesušoka gumbais. Supilti romą, įmaišyti miltus. 

Supilti į formą – pyrago storis turėtų būti apie 3 cm, tai formos reikėtų vidutinio dydžio – aš kepiau 24 cm x20cm dydžio formoje.

Kepti 150 laipsnių temperatūroj 30 min.

*į cukraus kiekį reikėtų žiūrėti liberaliai – šitas kiekis karčiam, konditeriniam šokoladui. Jei šokoladas saldus iš savęs – cukraus mažinkite.

**su tiek miltų pyragas bus minkštas viduje, jei perpjausit dar karštą, šokoladas praktiškai bėgs. Man toks labai skanu, bet jei norit tvirtesnio – dėkit 100 g. miltų.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.