forma

Kad tortai ir pyragai nepriliptų prie formų!

Būna kartais, kad visą desertą sukali idealiai, bet jis bumpt ir prilimpa prie formos kraštų, nors apsiverk. Šitai dažnai pasitaiko su šaldomais, o ne kepamais tortais (kepant juk dažniausiai formą patepame riebalais). Nors turiu pripažinti, šį metodą naudoju tiek kepamiems, tiek šaldomiems tortams ir pyragams.

Kad tortas gražiai atrodytų ir lengvai būtų išimamas iš formos, kepimo popierių reikėtų įtiesti ne tik į formos apačią, bet ir ant šonų. Į apačią popierių įtiesiu uždėjus jį ant formos pagrindo, tada ant viršaus uždedu formos kraštus ir prispaudžiu. Ant šonų popierių dedu taip – išsikerpu formos šonų pločio juosteles ir jas “prilipinu” keliose vietose patepusi šonų kraštus kuo nors lipniu – kondensuotu pienu, arba kad ir ta pačia torto mase, likusia maišymo dubeny. Tada kai jau tortą išimat ir norit serviruot, formos kraštai nusiima gražiai ir tortas būna gražios lygios formos – žmonės sako “kaip iš parduotuvės” – bet mes juk žinom, kad mūsų virtuvėse tokie šedevrai gimsta, kad parduotuvėms pačioms kartais reikia pasitempt 😉