Lyginu vanilės pastas

Vienas iš pirmųjų dalykų, kuriuos išmokau konditerijos kursuose - nenaudoti vanilinio cukraus! Idealiausiai desertams tinka gryna vanilės ankštis, tačiau ji tikrai brangoka, tai aš naudoju "next best thing" - vanilės pastą.

Kuris laikas užsakinėdavau “Taylor & Colledge” vanilės pastą iš assorti.lt, bet pamačius, kad didžiosiose parduotuvėse atsirado Dr.Oetker vanilės pastos apsidžiaugiau – pirkdama maistą galėsiu užsisakyti ir vanilės!

Jei siekdama efekto “Taylor” į desertą įdedu 1 a.š., tai Dr. Oetker reikėtų bent dviejų a.š. Aišku, lyginant Dr. Oetker pastą su vanilinio cukraus alternatyva, tai žinoma geriau rinktis Dr. Oetker 🙂

Nors Dr. Oetker kaina mato vienetui yra mažesnė, bet  pagal tai, kiek jos reikia į receptą, “Taylor” gaunasi pigiau.

Dr. Oetker:

19 g. pakuotė – 2,29 eur

100 g. – 12,05 eur

“Taylor & Colledge”:

50 g. pakuotė – 7,79 eur

100 g. – 15, 58 eur