Medaus keksas su juodaisiais serbentais

Nepatikėsit, bet medaus keksas ir rūgštūs juodieji serbentai dera puikiai- tiek vizualiai, tiek "ant gomurio". Receptas gimė, nes reikėjo pribaigti grietinėlę - kaip nuostabu, kad tausojantis vartojimas atneša tokių gražių atradimų!

Receptas, eilinį kartą atsiradęs norint suvartoti tam tikrus produktus.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 100 ml rapsų aliejaus;
  • 110 ml riebios grietinėlės;
  • 200 g. miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 200 g. medaus;*
  • 100 g. serbentų tyrės (trintų serbentų) + 40 g. cukraus**

 

Kepimo laikas:

  • 180 C orkaitė, “viršus apačia”, 50 min;

Įranga:

  • Maišymo dubuo
  • Kepimo forma 10 cm x 22 cm (arba atitinkamo tūrio)

Pasiruošimas iki kepimo:

  • 20 min;

* šitas variantas – tik su medumi, nėra labai saldus. Jei mėgstat saldžius keksus, įdėkite dar cukraus, apie 50 -100 g.

** Šaldytos serbentų tyrės šaldytuve turiu visada, tačiau jei jūs – ne, o dabar – nebe serbentų sezonas, puikiai tiks ir uogienė, tik tada papildomai į keksą cukraus tikrai nebedėkite. Na nebent mėgstate labai – taip amerikietiškai – saldžiai.

Kiaušinius išplakiau, tuomet į juos, vis dar plakdama, supyliau aliejų bei grietinėlę.

Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir po truputį, vis maišydama, visus sudėjau į kiaušinių masę.

Į viską įmaišiau medų (manasis buvo šviežias, skystas, jei turite jau kiek pastovėjusį ir kietesnį medų, prieš įmaišydami jį pakaitinkite, iki kol suskystės).

Serbentų tyrę sumaišykite su cukrumi. Jei gaminate su uogiene, tai papildomo cukraus, tikriausiai, nereikės.

Jei reikia, formą išklokite kepimo popieriumi, aš kepiau silikoninėje, taigi šį žingsnį praleidau. Į formą sudėkite 2/3 tešlos, tuomet ant viršaus per visą plotą – serbentų tyrę. Šakute ar dantų krapštuku kiek pamaišykite, keldami tešlą iš apačios viršun, kad serbentų masė dailiai įsimaišytų. Tuomet ant viršaus supilkite likusią tešlą. Jei ant viršaus matysis serbentų tyrės – tikrai ne bėda.

Į orkaitę, 180 C “viršus apačia”, 50 min.

 

Patiko? Pasidalink su kitais! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.