Crème Brûlée/ Krembriulė

Dar vienas labai elegantiškas, bet tuo pačiu ir labai paprastas desertas vos iš 3 ingredientų. Klasiška prancziška elegancija.

Receptas iš  knygos „French Patisserie“ by Ferrandi, Paris, 6 vnt

Ingredientai:

  • 5oo ml riebios grietinėlės
  • 6 tryniai
  • 70 g. cukraus
  • 6 šaukšteliai rudojo cukraus (jei neturite tiks ir baltas)

Kepimo laikas

  • 100 C orkaitė, 1 val 20 min

Įranga:

  • Rankinė plakimo šluotelė
  • Dubuo maišymui
  • Puodas grietinėlei
  • 6 vnt keramikinių krembriulė dubenėlių
  • Virtuvinis degiklis

Viso užtrunka laiko:

  • Pasiruošimas iki kepimo – 10 min
  • Kepimas – 1 val 20 min
  • Šaldymas – apie 2-3 val
  • Cukraus lydymas – 5 min

Grietinėlę ir cukrų užvirinti, bet nevirti.
Kiaušinių trynius išmaišyti šluotele (neplakti).
Atsargiai į kiaušinių trynius pilti grietinėlę – po truputį, vis maišant.
Išpilstyti krembriulė į indelius, kad nuo viršaus liktų apie 2-3 cm ir sudėti kepti į 100 C orkaitę, 1 val 20 min.
Iškepus palikti pravėsti, tada sudėti į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų (svarbu uždengti, kad neprisigertų šaldytuvo kvapų).
Kai krembriulė atvės, tuomet į kiekvieną indelį įdėti po šaukštelį rudojo cukraus ir uždeginti – persistengti  su degikliu nereikia! Deginti laikant degiklį apie 2 cm nuo cukrausn tol, kol cukrus išsilydys ir tuomet iškart išjungti. Iki vartojimo laikyti šaldytuve 🙂

 

Patiko? Pasidalink su kitais! :)

11 thoughts on “Crème Brûlée/ Krembriulė”

  1. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

Leave a Comment

Your email address will not be published.