Plikyti sausainiai

Plikyti sausainiai

Plikytus sausainius dažniausiai kepu planuodama juos panaudoti tortų (ar kitų desertų) pagrindams, tačiau tenka greitai atsirinkti reikiamą kiekį, kadangi vos iškepti jie tirpsta - vis koks naminis špokas sulesa vieną kitą, o tuoj ir visas sausainių indukas ištuštėja. Net kai šalia prigaminta įmantresnių desertų, daugelio ranka keliauja prie sausainiukų. Čia turbūt vėl tas atvejis, kai genialumas - paprastume.

Receptas iš „French Patisserie“ by Ferrandi, Paris knygos

Ingredientai:

  • 125 ml vandens
  • 125 ml pieno
  • 3 g. druskos
  • 100 g. cukraus
  • 125 g. kubeliais pjaustyto sviesto
  • 150 g. miltų
  • 250 g. kambario temperatūros kiaušinių (apie 5 kiaušiniai) (atsverkite tiksliai; likusius kiaušinius panaudosite sausainių aptepimui)

Kepimo laikas:

  • 180 C orkaitė “su vėju”, 20-24 min

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Mikseris
  • Puodas
  • Medinis šaukštas
  • Konditerinis maišelis su  dantytu antgaliu

Pasiruošimas iki kepimo:

  • Apie 40 min

Atsisverti reikiamą kiaušinių kiekį – likusią kiaušinių masę pasidėkite šalia, ją panaudosime sausainių aptepimui prieš kepant.

Vandenį, pieną, druską, cukrų ir sviestą maišant užvirti – nuolatos maišyti svarbu, kadangi kaitinami skysčiai garuoja, o mums reikia, kad sviestas kuo greičiau ištirptų ir skysčių nesumažėtų.

Suberti išsijotus miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu, nuimti nuo ugnies ir maišyti – maišyti maišyti, negailint rankelės, kad ir kaip sunku pasidarys (mintyse šitą veiksmą galite užskaityti kaip puikią cardio treniruotę rankų raumenims). Kai masė jau gražiai sulipusi ir formuojasi, vėl uždėti ant vidutinės kaitros ir dar pamaišyti, kad apsitrauktų plėvele – (vaizdo įraše galite pamatyti, apie ką aš). Man visas šitas maišymo ritualas užtrunka apie 2-3 minutes.

Išmaišytą ir paruoštą tešlą suversti į mikserio indą ir po labai truputėlį pilti kiaušinius (bemaišant) – jei pilsit greit ir nemaišysit, kiaušiniai sušoks ir “iškeps”. Maišyti, kol masė taps vientisa.

Truputį pravėsusią masę sudėti į konditerinį maišelį ir spausti sausainius ant skardos, įšklotos kepimo popieriumi – kad tai būtų daryti paprasčiau, kepimo popierių “prilipdau” prie skardos jo apačią kampuose patepusi ta pačia tešla.

Išspaustus sausainius atsargiai patepti kiaušinio plakiniu (čia sunaudojame likusius kiaušinius).

Sausainius spaudžiu kažkur 3-4 cm pločio:

Sausainius kepti 180 C orkaitėje su vėjo funkcija, apie 20 – 24 min. Kiekviena orkaitė kiek skirtinga, o plikyta tešla pakankamai lepi – todėl rekomenduoju sausainius vis stebėti, kepimo laikas gali būti ir trumpesnis arba ilgesnis. Tiesa, pirmas 15 min kepimo orkaitės geriau neatidarinėti.

 

Patiko? Pasidalink su kitais! :)

31 thoughts on “Plikyti sausainiai”

  1. Pingback: does red dog casino pay real money

  2. Pingback: cialis 10 or 20 mg

  3. Pingback: cialis générique tadalafil 20 mg

  4. Pingback: cialis 70 mg

  5. Pingback: t 20 pill cialis

  6. Pingback: 10mg cialis per day

  7. Pingback: viagra 50mg coupon

  8. Ирригатор (также известен как оральный ирригатор, ирригатор полости рта или дентальная водяная нить) – это устройство, используемое для очистки полости рта. Оно представляет собой насадку с форсункой, которая использует воду или жидкость для очистки полости рта. Ирригаторы применяются для удаления зубного камня, бактерий и насадок из полости рта, а также для смягчения любых застывших остатков пищи и органических отходов. Ирригаторы применяются для профилактики и лечения различных патологий полости рта. Наиболее распространенные ирригаторы используются для удаления зубного камня, лечения десны, профилактики и лечения воспалений десен, а также для лечения пародонтита. Кроме того, ирригаторы используются для анестезии полости рта, а также для применения антибактериальных препаратов.. Click Here:👉 https://www.irrigator.ru/irrigatory-cat.html

Leave a Comment

Your email address will not be published.