Trešnių klafutis (clafoutis)

Trešnių klafutis - receptas ir gaminimas toks paprastas, kad drąsiai galima ruošti jį ir vėlyviesiems saldiems pusryčiams. Clafoutis - prancūziškas pyragas su uogomis (originaliai - vyšniomis) ir flan tipo tešla. Paprasta pagaminti ir tirpsta burnoje!

Trešnių klafučio receptą radau pas Jamie Oliver (originalus receptas čia). Aprašytas vyšnias pakeičiau trešnėmis ir kiek ilgiau pakepiau vienas uogas, kadangi trešnė yra kietesnė uoga nei vyšnia.

Ingredientai:

  • 500 g trešnių (sveriau dar su kauliukais)
  • 60 g miltų
  • 1/2 a.š. Kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. Druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 60g cukraus
  • 300 ml pieno
  • 1/2 a.š. vanilės pastos
  • Formai ištepti – šaukstas kambario temperatūros sviesto ir šaukstas cukraus
  • Cukraus pudra (puošimui)

Kepimo laikas:

  • 180 C orkaitė “viršus – apačia”:
  • 10 min tik trešnės
  • 35 min užpylus tešlą
  • viso – 45 min

Įranga:

  • 25 cm apvalus kepimo indas
  • Plakilis (tinka ir blenderis) ingredientams maišyti

Pasiruošimo laikas:

  • 10 min išimti kauliukus iš trešnių
  • 5 min užmaišyti tešlą

Receptas tikrai labai paprastas!

Iš trešnių išėmiau kauliukus – turiu spec aparatą, bet uogų nedaug, taigi jo net netraukiau – kauliukai puikiai išsistūmė su metaliniu šiaudeliu.

Visus ingredientus sudėjau į savo kitcheaid maišytuvą ir išmaišiau – nors tai padaryti galima ir paprastu blenderiu.

Formą ištepiau kambario temperatūros sviestu, apibarsčiau cukrumi, sudėjau trešnes ir pakepiau 180 C orkaitėje (viršus – apačia funkcija) 10 min. Išėmusi užpyliau išmaišytą tešlą ir kepiau dar 35 minutes. Išėmusi leidau pravėsti ir apibarsčiau cukraus pudra.

Patiekti šiltą 🙂

Patiko? Pasidalink su kitais! :)