Trešnių klafučio receptą radau pas Jamie Oliver (originalus receptas čia). Aprašytas vyšnias pakeičiau trešnėmis ir kiek ilgiau pakepiau vienas uogas, kadangi trešnė yra kietesnė uoga nei vyšnia.
Ingredientai:
- 500 g trešnių (sveriau dar su kauliukais)
- 60 g miltų
- 1/2 a.š. Kepimo miltelių
- 1/4 a.š. Druskos
- 3 kiaušiniai
- 60g cukraus
- 300 ml pieno
- 1/2 a.š. vanilės pastos
- Formai ištepti – šaukstas kambario temperatūros sviesto ir šaukstas cukraus
- Cukraus pudra (puošimui)
Kepimo laikas:
- 180 C orkaitė “viršus – apačia”:
- 10 min tik trešnės
- 35 min užpylus tešlą
- viso – 45 min
Įranga:
- 25 cm apvalus kepimo indas
- Plakilis (tinka ir blenderis) ingredientams maišyti
Pasiruošimo laikas:
- 10 min išimti kauliukus iš trešnių
- 5 min užmaišyti tešlą
Receptas tikrai labai paprastas!
Iš trešnių išėmiau kauliukus – turiu spec aparatą, bet uogų nedaug, taigi jo net netraukiau – kauliukai puikiai išsistūmė su metaliniu šiaudeliu.
Visus ingredientus sudėjau į savo kitcheaid maišytuvą ir išmaišiau – nors tai padaryti galima ir paprastu blenderiu.
Formą ištepiau kambario temperatūros sviestu, apibarsčiau cukrumi, sudėjau trešnes ir pakepiau 180 C orkaitėje (viršus – apačia funkcija) 10 min. Išėmusi užpyliau išmaišytą tešlą ir kepiau dar 35 minutes. Išėmusi leidau pravėsti ir apibarsčiau cukraus pudra.
Patiekti šiltą 🙂