Receptas atsirado, kai prisireikė suvalgyt varškę, esančią šaldytuve.
Ingredientai:
- 500 g. trintos varškės (aš naudoju iškart sutrintą, parduotuvėse ji dažnai vadinasi “varškė pyragams” – jei turit paprastą, labai rekomenduoju ją sutrinti iki vientisos masės)
- 200 g. graikiško jogurto
- 2 kiaušiniai
- 100 g. cukraus
- 1 a.š. vanilės pastos
- 180 g. miltų
- Aliejaus ir/arba sviesto kepimui
Kepimas:
- po 4-5 min. iš abiejų pusių keptuvėje ant vidutinės kaitros. Iš nurodyto kiekio ingredientų iškepa apie 3-4 keptuvės blynelių.
Įranga:
- Keptuvė
- Dubuo maišymui
- Maišymo šluotelė
Pasiruošimas iki kepimo:
- Apie 10 min (jei nereikia trinti varškės)
Kiaušinius sumaišyti su cukrumi, tuomet įmaišyti varškės masę ir vanilės pastą. Daug plakti nereikia – tol, kol viskas gražiai susijungs. Įmaišyti jogurtą, paskui – miltus. Vėl – maišyti tol, kol viskas gražiai susijungs.
Kepti vidutinės kaitros keptuvėje ant aliejaus ir/arba sviesto – aš pirmiausiai į keptuvę įpilu šlakelį aliejaus, tuomet įdedu šaukštelį sviesto – taip sviestas nedega. Žinoma, tobuliausia kepti ant specialiai tam paruošto, ghee sviesto. Blyneliai kepa apie po 4-5 min iš abiejų pusių, tačiau čia labai individualu nuo keptuvės ir kaitlenės – pagal tai kepimo laikas gali skirtis.
Blynelius valgyti su šviežiomis uogomis ir kondensuotu pienu labai skanu – bet lygiai taip pat skanu su uogienėmis, jogurtu, ar kuo tik norisi – čia blynai, čia valio improvizacijoms.