Receptas iš improvizacijos!
Ingredientai:
- 180 g. sausainių arba namų gamybos trupiniai (rekomenduoju pastaruosius, receptas čia)
- 500 g. varškės
- 200 g. kambario temperatūros sviesto
- 200 g. balto šokolado
- 50 g. cukraus sirupo (tiks bet koks saldus sirupas arba medus)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (jei neturit, geriau tada nieko, nei vanilinis cukrus)
- pakelis liofilizuotų uogų (aš naudojau avietes, jų buvo 25 g.)
Šaldymo laikas:
- bent 6 val., geriausia – per naktį
Įranga:
- Dubuo maišymui
- Mikseris
Gaminimo laikas:
20 min.
Pasiruošiau trupinius – kaip tai daryti, galite rasti čia. Svarbu! Trupinius kepkite iš anksčiau, kad jie spėtų pravėsti.
Jei nusprendėte gaminti su pirktiniais sausainiais, tuomet pirmas žingsnis – juos sulaužyti smulkiais gabaliukais.
Varškę išmaišiau su sviestu, kol masė susijungė, supyliau garų vonelėje išlyditą šokoladą bei vanilės ekstraktą. Visą tai dariau su kombainu, bet nuo šio žingsnio maišymas vyskta jau tik rankelėmis (nu su šaukštu arba mentele, žinoma :D) Tada atsargiai įmaišiau trupinius, po jų – liofilizuotas uogas (kelias palikau papuošimui – tarp pirštų suspaustos jos labai gražiai trupa, tai gaunasi spalvingi ir skanūs pabarstukai).
Formą išklojau maistine plėvele, sudėjau visą masę, užlanksčiau plėvelę ir ant viršaus, kad šaldytuve neprisigertų kvapų. Visą paruoštą darinį – į šaldytuvą, geriausia – per naktį.
Puošiau liofilizuotomis uogomis – šitas (ne)tinginys skaniausias šaltas, tai kambario temperatūroje per ilgai laikyti nereikėtų 🙂