Receptas iš knygos „French Patisserie“ by Ferrandi, Paris, 6 vnt
Ingredientai:
- 5oo ml riebios grietinėlės
- 6 tryniai
- 70 g. cukraus
- 6 šaukšteliai rudojo cukraus (jei neturite tiks ir baltas)
Kepimo laikas
- 100 C orkaitė, 1 val 20 min
Įranga:
- Rankinė plakimo šluotelė
- Dubuo maišymui
- Puodas grietinėlei
- 6 vnt keramikinių krembriulė dubenėlių
- Virtuvinis degiklis
Viso užtrunka laiko:
- Pasiruošimas iki kepimo – 10 min
- Kepimas – 1 val 20 min
- Šaldymas – apie 2-3 val
- Cukraus lydymas – 5 min
Grietinėlę ir cukrų užvirinti, bet nevirti.
Kiaušinių trynius išmaišyti šluotele (neplakti).
Atsargiai į kiaušinių trynius pilti grietinėlę – po truputį, vis maišant.
Išpilstyti krembriulė į indelius, kad nuo viršaus liktų apie 2-3 cm ir sudėti kepti į 100 C orkaitę, 1 val 20 min.
Iškepus palikti pravėsti, tada sudėti į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų (svarbu uždengti, kad neprisigertų šaldytuvo kvapų).
Kai krembriulė atvės, tuomet į kiekvieną indelį įdėti po šaukštelį rudojo cukraus ir uždeginti – persistengti su degikliu nereikia! Deginti laikant degiklį apie 2 cm nuo cukrausn tol, kol cukrus išsilydys ir tuomet iškart išjungti. Iki vartojimo laikyti šaldytuve 🙂