Keksiukai su serbentais

Keksiukai su serbentų tyre

Man, būna, galvoj gimsta, kad "va tą ir aną sumaišius čia turėtų gautis skaniai" - tada būna, gaunasi labai skanus desertas, arba visiškas fiasko. Šiuo kartu gavosi puručiai, minkštučiai, burnoje tirpstantys kekskiukai su serbentų tyre.

Receptas, atsiradęs kai namuose buvo per daug grietinės ir per daug serbentų.

12 skanių keksiukų

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 180 g. cukraus
  • 200 g. grietinės
  • 150 ml aliejaus (naudojau rapsų)
  • 200 g. miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g. serbentų tyrės (susmulkinti serbentai)

Kepimo laikas:

  • 180 C orkaitė viršus apačia, 35 – 40 min

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Mikseris
  • Keksiukų kepimo forma
  • Popierėliai keksiukams*
  • Dantų krapštukas

Pasiruošimas iki kepimo:

  • 15 min

Kiaušinius išplakti su cukrumi, iki baltumo, tuomet vis dar plakant, po truputėlį supilti aliejų, visą dar paplakti apie 1 min, kol masė puikiai susijungs. 

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, pusę jų sudėti į kiaušinių masę, išmaišyti, tuomet sudėti grietinę, vėl išmaišyti, ir sudėti likusius miltus. Tešla paruošta!

Į keksiukų formas sudėti popierėlius*, tuomet dėti po šaukštą  tešlos į kiekvieną formelę, ant tos tešlos – po arbatinį šaukštelį serbentų tyrės, ir dar po šaukštą tešlos ant viršaus. Dantų krapštuku pamaišyti keksiukus – iš apačios masę keliant į viršų, kad serbentai kiek išsimaišytų ir gražiai spirale pasklistų po tešlą.

Viskas paruošta – keksiukus į 180 C orkaitę “viršus – apačia”, apie 35 – 40 min. – kol viršus pasidarys auksinai geltonas, o įkištas vidun pagaliukas bus sausas.

*Jei neturite keksiukų popierėlių (kaip šiuo kartu neturėjau aš) galite naudoti paprastą kepimo popierių, sukarpytą maždaug 13 cm kvadračiukais. Prieš dėdami tešlą, ant kekso formos uždėkite kepimo popieriaus gabaliuką ir stikline įspauskite vidun – taip popierius apsilankstys ir bus paprasčiau sudėti tešlą vidun.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)