Receptas, atsiradęs kai namuose buvo per daug grietinės ir per daug serbentų.
12 skanių keksiukų
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 180 g. cukraus
- 200 g. grietinės
- 150 ml aliejaus (naudojau rapsų)
- 200 g. miltų
- 1/4 a.š. druskos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 g. serbentų tyrės (susmulkinti serbentai)
Kepimo laikas:
- 180 C orkaitė viršus apačia, 35 – 40 min
Įranga:
- Dubuo maišymui
- Mikseris
- Keksiukų kepimo forma
- Popierėliai keksiukams*
- Dantų krapštukas
Pasiruošimas iki kepimo:
- 15 min
Kiaušinius išplakti su cukrumi, iki baltumo, tuomet vis dar plakant, po truputėlį supilti aliejų, visą dar paplakti apie 1 min, kol masė puikiai susijungs.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, pusę jų sudėti į kiaušinių masę, išmaišyti, tuomet sudėti grietinę, vėl išmaišyti, ir sudėti likusius miltus. Tešla paruošta!
Į keksiukų formas sudėti popierėlius*, tuomet dėti po šaukštą tešlos į kiekvieną formelę, ant tos tešlos – po arbatinį šaukštelį serbentų tyrės, ir dar po šaukštą tešlos ant viršaus. Dantų krapštuku pamaišyti keksiukus – iš apačios masę keliant į viršų, kad serbentai kiek išsimaišytų ir gražiai spirale pasklistų po tešlą.
Viskas paruošta – keksiukus į 180 C orkaitę “viršus – apačia”, apie 35 – 40 min. – kol viršus pasidarys auksinai geltonas, o įkištas vidun pagaliukas bus sausas.
*Jei neturite keksiukų popierėlių (kaip šiuo kartu neturėjau aš) galite naudoti paprastą kepimo popierių, sukarpytą maždaug 13 cm kvadračiukais. Prieš dėdami tešlą, ant kekso formos uždėkite kepimo popieriaus gabaliuką ir stikline įspauskite vidun – taip popierius apsilankstys ir bus paprasčiau sudėti tešlą vidun.