Peach cobbler / Persikų pyragas

Tradicinis amerikietiškas desertas. Artimiausia, kaip galėčiau šį receptą pavadinti lietuviškai, tai 'persikų koblierius' - skamba kaip nevykęs filmo vertimas, tai pasilikme prie gražiai skambančio angliško pavadinimo "Peach Cobbler", nes jokio adekvataus vertimo man nepavyko rasti. "Cobbler" galėtume išversti kaip "tešloje keptus vaisius" - bet tokiam skanėstui pernelyg paprastai skamba!

Ingredientai:

  • 800 g. konservuotų persikų
  • 60 g. sviesto
  • 80 g. cukraus
  • 130 g. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 180 ml. pieno
  • 1 a.š. cinamono

Kepimas:

180 C orkaitė, 40 min.

Įranga:

  • Dubuo maišymui
  • Vidutinio dydžio kepimo indas – aš naudojau stiklinį, 20×24 cm

Pasiruošimas iki kepimo:

  • 10 – 15 min.

Receptas iš interneto platybių – nebepamenu, kur ir kada tiksliai jį atradau.

Sviestą supjausčiau nedideliais gabaliukais ir sudėjau į kepimo formą taip, kad išsilydęs jis padengtų visą dugną.

Nustačiau orkaitę iki 180 laipsnių ir įjungiau, iškart įdėjau formą su sviestu, kad šis išsilydytų.

Persikus supjausčiau skiltelėmis.

Dubeny sumaišiau sausus ingredientus (išskyrus cinamoną), tada maišydama supyliau pieną.

Kai sviestas išsilydė, išėmiau formą iš orkaitės ir supyliau tešlą ant sviesto, truputuką palyginau, kad tešla tolygiai pasiskirstytų visoje formoje.

Ant tešlos sudėjau persikų silteles ir apibarsčiau cinamonu.

Kepiau 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Serviruoti karštą, su vaniliniais ledais.

Patiko? Pasidalink su kitais! :)