Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 200 g. juodo šokolado
- 200 g. sviesto
- 150 g. cukraus*
- 80 g. miltų**
- 1 v. š. romo
Kepimas:
- 150 C orkaitė, viršus – apačia, 30 min.
Įranga:
- Vidutinio dydžio kepimo forma (aš naudojau 20×24 cm)
Paruošimo laikas iki kepimo:
- apie 10 – 15 min.
Receptas iš senos užrašų knygutės
Kiaušinius sumaišyti su cukrum – tiesiog sumaišyti, iki purumo plakti nereikia – pyragas neturi kilti. Sviestą ir šokoladą ištripinti – galima tai daryti garų vonelėje, bet puikiai pavyksta ir puode, tik sviestą reikia dėti į apačią ir nuolatos maišyti ant nedidelės kaitros. Į kiaušinius maišant sudėti tirpintą šokoladą – teoriškai reikėtų palaukti, kol pravės, bet aš nelaukiu, pilu karštą, bet po nedaug ir nuolatos maišau, taip nesušoka gumbais. Supilti romą, įmaišyti miltus.
Supilti į formą – pyrago storis turėtų būti apie 3 cm, tai formos reikėtų vidutinio dydžio – aš kepiau 24 cm x20cm dydžio formoje.
Kepti 150 laipsnių temperatūroj 30 min.
*į cukraus kiekį reikėtų žiūrėti liberaliai – šitas kiekis karčiam, konditeriniam šokoladui. Jei šokoladas saldus iš savęs – cukraus mažinkite.
**su tiek miltų pyragas bus minkštas viduje, jei perpjausit dar karštą, šokoladas praktiškai bėgs. Man toks labai skanu, bet jei norit tvirtesnio – dėkit 100 g. miltų.