Kai norisi Kažko Saldaus - desertų receptai ir technikos

Sveiki atvykę į desertų mylėtojų puslapį! Jei norisi Kažko Saldaus – tikiu ir tikiuosi, kad čia rasite būdų bei įkvėpimų, kaip šį norą įgyvendinti. Trumpa rodyklė, apie tai, kaip ir kas čia:

  • Receptai – saldumynai pagal kategorijas, su informacija ne tik kaip gaminti, bet ir kiek laiko užtruks ir iš kur receptas atkeliavęs.
  • Tips & Tricks – mano naudojami maži life hack’ai, kaip desertų gaminimą paversti kuo paprastesniu procesu bei kita naudinga informacija apie ingredientus ir pan.
  • Mix’n’Match – čia man smagiausia konditerijos dalis – improvizacija. Šioje skiltyje pateiksiu atskirų ingredientų receptus, o kaip viską sujungti į vieną nuostabų saldumyną – kiekvienas gali spręsti pats!

Naujausi įrašai

Saldūs pusryčiai

Burnoje tirpstantys varškės blyneliai

Kaip ir dažnai nutinka – šitas receptas gimė, nes reikėjo pabaigti tam tikrus produktus, liūdinčius šaldytuve. Gerai, kad turiu įprotį užsirašinėti, ką ir kiek dedu – šeima kitokių blynų valgyt nebenori, aš, tiesą sakant, taip pat. Varškės blyneliai maloniems pusryčiams!

Gaminam »
Pyragai

Baltas (ne)tinginys

Balto, “varškinio” tinginio variacijas esu išbandžiusi kelias, tai natūralu, kad išaušo laikas bandyt daryt pagal save. Tik, aišku, gavosi toks pyragas, kurio tinginiu nelabai pavadinsi, nes sausainukus (tiksliau – trupinius) kepiau pati, bet čia ir yra vienas geriausių aspektų!

Gaminam »
Plikyti sausainiai
Sausainiai

Plikyti sausainiai

Plikytus sausainius dažniausiai kepu planuodama juos panaudoti tortų (ar kitų desertų) pagrindams, tačiau tenka greitai atsirinkti reikiamą kiekį, kadangi vos iškepti jie tirpsta – vis koks naminis špokas sulesa vieną kitą, o tuoj ir visas sausainių indukas ištuštėja. Net kai šalia prigaminta įmantresnių desertų, daugelio ranka keliauja prie sausainiukų. Čia turbūt vėl tas atvejis, kai genialumas – paprastume.

Gaminam »
vafliai
Saldūs pusryčiai

Vafliai

Šitus vaflius gražiai paserviruotus valgau retai, nes dažniausiai neiškenčiu ir kapoju ištrauktus tiesiai iš kepyklės, kol kepa likusieji. Nu nieko nepadarysi, kiekvienas turim savo trūkumų. Jei esat pakantesni – rekomenduoju su plakta grietinėle ir šviežiom uogom. Arba karamelės padažu. Arba šokolado dar irgi labai tiktų. Jei mėgstat sūresnę versiją – tuomet idealiai su daržovėm ir lašiša (tik cukraus dėt į tešlą perpus mažiau).

Gaminam »
forma
Tips & Tricks

Kad tortai ir pyragai nepriliptų prie formų!

Būna kartais, kad visą desertą sukali idealiai, bet jis bumpt ir prilimpa prie formos kraštų, nors apsiverk. Šitai dažnai pasitaiko su šaldomais, o ne kepamais tortais (kepant juk dažniausiai formą patepame riebalais). Nors turiu pripažinti, šį metodą naudoju tiek kepamiems, tiek šaldomiems tortams ir pyragams.

Gaminam »